SvenskaEnglishNorwegian Bokmål
BIG Gruppen logotyp

Total Service Provider

Effektivare inköpsprocesser

Layout 1Det finns troligen få som kan din verksamhet lika bra som du. Men när det gäller inköpsprocesser av material och verktyg, är vi övertygade om att vi kan hjälpa dig att spara pengar. Tjänsten Total Service Provider hjälper dig att reducera både dolda och öppna kostnader. Det är en Lean-baserad metod för genomgång av materialhanteringen på ditt företag. Utveckling och förbättring blir till en hanterbar, kontinuerlig del av vardagen som säkerställer din kvalitet.

  • Har du rätt produkt- och materialkvalitet för aktuella ändamål, varken onödigt bra eller för låg?
  • Har du ett optimerat materialflöde? Tomma luckor i lagerhyllan kan vara lika dyrt som hyllvärmare. Vad kan du tjäna på ett optimerat materialflöde?
  • Vad kan du tjäna på att minska mängden leverantörer, mängden inköpsadministration, registerunderhåll, antal produkter i systemet?
  • Vad kan du tjäna på att alltid ha personal med uppdaterade kunskaper om produkter och nyuppkomna lagkrav?

Total Service Provider är ett alternativ till outsourcing. Istället förstärker vi din befintliga inköpsorganisation och gör den effektivare. Vi hittar lösningar som passar just din verksamhet. Experter från BIG-gruppen delar kontinuerligt med sig av sin kunskap och deltar i och säkerställer förändringsarbetet. Exempelvis genom att komplettera dina projektgrupper med kompetenta rådgivare, utbildning och uppföljning.

Skärmavbild 2013-11-21 kl. 16.32.47

 

Kundreferens

Scandinavian Airlines

Layout 1BIG-gruppen och SAS har ett nordiskt samarbetsavtal som bygger på reduktion av SAS totalkostnader i ett nära samarbete och i enlighet med Total Service Provider.

Avtalet omfattar leveranser av verktyg, förnödenheter, personligt skydd samt en del SAS-unika artiklar till Arlanda, Kastrup och Gardermoen. Samarbetet omfattar optimering av produkter samt lagernivåer där klassning av kritiska produkter ingår. Analys och förslag till förbättring av administrativa rutiner som bygger kostnader tas fram tillsammans med SAS.

Projektgrupper tillsätts med personal både från SAS och BIG-gruppen för att fastställa målsättning, ta fram förslag till kostnadsreduktion samt implementering och uppföljning. Kontinuerliga uppföljningsmöten hålls för att se till att samarbetet fortskrider och utvecklas. Projektet har resulterat i en rad effektiviseringar och förbättringar med sänkta kostnader för SAS som följd.