SvenskaEnglishNorwegian Bokmål
BIG Gruppen logotyp

Nyhetsarkiv

Lunna AS öppnar ny anläggning i Elverum

På bakgrunn av økende etterspørsel i markedet etablerer vi oss nå i Elverum. Vareutvalget vil bestå av kjente merkevarer innenfor kundegruppene, Industri – Entreprenør – Landbruk – Håndverk og Service næringer. Butikken vil ha en sentral beliggenhet på Grindalsmoen.
Service
Lunna AS ønsker å gjøre vårt tilbud mer tilgjengelig i denne regionen av Hedmark. Vi tilbyr lokal service med et bredt produktspekter av anerkjente merkevarer.
Kunden i fokus
Våre kjerneverdier; Enkelt, effektivt, kvalitet og service vil fortsatt være grunnleggende for vårt arbeid. Kunden i fokus har alltid vært et motto for oss, og det har ført til at stadig flere benytter seg av våre tjenester sentralt plassert i innlandet.

Nyanställd Strategisk inköpare på BIG-gruppen

Vi har nu nöjet att presentera BIG-gruppens nya Strategiska inköpare, Carola Harrysson.
Carola ersätter Marcus Wallmark som efter 13 år har valt att lämna BIG-gruppen och branschen för helt nya utmaningar Carola har mycket lång erfarenhet från arbetet som Inköpare och kommer närmast från Derome Järnvaror där hon jobbat som Produktchef under ca: 2 år. Innan dess arbetade Carola som Inköpare på IMAB i Halmstad under ca: 30 år där hon även hade ansvar för IT-drift och support.
Tillträdet kommer att ske någon gång i maj och Carola kommer att vara placerad på Göteborgskontoret.
Vi hälsar Carola varmt välkommen till BIG kontoret.

Maskin & Verktyg flyttar till nya lokaler

Uppsala Maskin & Verktyg AB har sedan 1972 haft sin verksamhet  belägen i industriområdet Boländerna i södra Uppsala (Besöksadress: Bolandsgatan 12).

Nu flyttar dom sin verksamhet till grannfastigheten (Boländerna 5:8), som sedan maj  2018 genomgått en till- och ombyggnation för att bli anpassad till Maskin & Verktygs verksamhet.

Den totala lokalytan för butik, kontor och lager kommer att bli c:a 4 200 m² och ge förutsättningar att utveckla erbjudandet till både butikskunder och kunder på andra orter i Uppland, Gästrikland och Västmanland.

Läs mer

Ledig tjänst på BIG gruppen, Strategisk inköpare

Strategisk inköpare
I denna viktiga roll kommer du genom förhandlingar och diskussioner, kunna göra företagen i BIG-gruppen i Sverige och Norge ännu mer lönsamma och konkurrenskraftiga, samt skapa goda affärsmöjligheter i nära samarbete med utvalda samarbetspartners/leverantörer.
Läs mer

Gamla Jernboden bygger nytt

Gamla Jernboden med 18 anställda storsatsar och väljer att bygga nytt på Viggenområdet i Ronneby. Samtidigt öppnar flytten för en spännande nyetablering i Sörbyområdet inom dagligvaruhandeln.
-Vi har en längre tid tittat på möjligheterna att ytterligare utveckla vår verksamhet och nu satt ner foten. I slutet av nästa år räknar vi med att flytta in i våra nya lokaler på Viggenområdet, berättar  vd och ägare Anders Nöjd.
Gamla Jernboden har funnits i sina nuvarande lokaler på Karlshamnsvägen sedan 1977 då man lämnade sina tidigare lokaler på Kungsgatan i centrala Ronneby.
Företaget är bland annat en stor leverantör av järnvaror och verktyg till konsument, industrier och företag runt om i Blekinge. Närheten till och synligheten från E 22 passar därför mycket bra.
Läs mer

 

Verktøy – Maskin AS – Nytt BIG-företag 1/10

Vi har nöjet att informera att Verktøy-Maskin AS i Mandal valt att bli delägare i BIG Norge AS. Deras inträde i BIG-gruppen är fr.o.m. 1 oktober 2018, och BIG-gruppen finns därmed representerade i Sydnorge.

Verktøy-Maskin AS startades under senhösten 2017, men var i full drift från 2018 och växer mycket snabbt. De är 5 anställda och samtliga personer har en bakgrund från branschen med lång erfarenhet och mycket hög kompentens samt goda kundkontakter i Sydnorge. Målgruppen är off-shore, industri, bygg och anläggning, service och underhåll samt offentlig verksamhet mm i Mandalsområdet.

Røgeberg Maskin AS – nytt BIG företag

Vi har nöjet att informera om att Røgeberg Maskin AS i Hønefoss valt att bli delägare i BIG Norge AS.

Røgeberg Maskin inträde i BIG-gruppen är fr.o.m. den 1 juni 2018, och därmed finns BIG-gruppen representerade i Hønefoss som ligger ca 60 km nordväst om Olso. De bearbetar marknadsområdet Ringerike, Hole Jevnaker, och de har också många kunder i Hallingdal.
De startade 1979 och de är 8 anställda. Målgrupperna är kunder inom industrin, bygg, hantverkare, lantbruk och offentlig verksamhet. Røgeberg Maskin säljer ett brett sortiment av bygg- och industrivaror och de har en egen service- och garantiverkstad för diverse maskiner.

 

Vest Supply AS – Nytt BIG-företag

Vi har nöjet att informera om att Vest Supply AS valt att bli delägare i BIG Norge AS från och med 2018-04-01. BIG-gruppen finns därmed representerade i kuststaden Kristiansund i Møre og Romsdal fylke i mittnorge.

Vest Supply grundades 1992, de är 12 anställda. De har bl. a mycket kunder inom off-shore och industri där 24 timmars jourservice ingår i kunderbjudandet. Vest Supply har en fin proffsanläggning där turbilar servar kunder inom industri, bygg och anläggning, service och underhåll samt offentlig verksamhet mm i Kristiansundsområdet. Allt levererat av personal med lång erfarenhet och hög kompetens.

De har ett brett urval av varor och tjänster med bl. a ett 70-tal olika kurser. Vi hälsar Vest Supply AS varmt välkomna till BIG-gruppen!

Läs mer i lokalavisen i Kristiansund

Industrivarer AS – Nytt BIG företag

Vi har nöjet att informera om att Industrivarer AS i Namsos valt att bli delägare i BIG Norge AS fr.o.m. 1 mars 2018.
Industrivarer grundades 1980, de är 10 anställda. Deras proffsanläggning på totalt 1300 m2, består av ca 800 m2 yrkesbutik och ca 500 m2 egen serviceverkstad samt lager. De säljer via utesäljare, innesäljare och butiksäljare till yrkeskunder inom industri, sågverk, bygg och anläggning, offentlig verksamhet mm i Namsos och i norra Trøndelag.