SvenskaEnglishNorwegian Bokmål
BIG Gruppen logotyp

Nyhetsarkiv

Ny Ekonomiansvarig på BIG-gruppen

Vi hälsar Anastasia Vinogradova välkommen som ny medarbetare på BIG-gruppen. Anastasia tillträder sin tjänst som ekonomiansvarig den 19 augusti. Anastasia kommer närmast VE Sten AB där Anastasia arbetat som ekonomiansvarig. Vi hälsar Anastasia varmt välkommen till BIG-Gruppen.

Ny Artikeladministratör på BIG-gruppen

Vi har glädjen att informera om att vi rekryterat en ny Artikeladministratör till arbetet i vår Produktdatabas samt till arbetet med vår Storkundsförsäljning. Vår nya medarbetare heter Marie Westerberg och kommer närmast från Derome där hon jobbat som Artikel- & Systemadministratör. Innan dess jobbade Marie med liknande arbetsuppgifter på IMAB Halmstad under flera år. Marie tillträder sin tjänst 12 augusti och kommer vara att vara placerad på BIG-gruppens kontor i Halmstad. Vi hälsar Marie varmt välkommen till BIG-gruppen.

Industri & Anlegg AS- nytt BIG företag

Vi har nöjet att informera att WORKX – Industri & Anlegg AS i Harstad har valt att bli delägare i BIG Norge AS, och därmed finns BIG-gruppen även representerade i Troms fylke och i Harstad och Narvik området. Industri & Anlegg AS inträde i BIG Norge AS gäller från och med 2019-06-01. Industri & Anlegg AS startades 1985 och de har därefter växt successivt. De är 10 anställda. Anläggningen är på ca 1400 m2, varav yrkesbutiken är på ca 900 m2. De fokuserar på industrin, på sjöfart och varv, på bygg och anläggning, service och underhåll samt på offentlig verksamhet.

Lundqvist Maskin & Verktyg flyttar till Lunda i Spånga

Från och med den 15 april kommer Lundqvist Maskin & Verktyg att samla sin kompetens i nya lokaler på Fagerstagatan 21 i Lunda industriområde, Spånga. För kunderna betyder det att de får tillgång till 5 000 m2 toppmodern yrkesbutik och lager och med den 15 april kommer Lundqvist Maskin & Verktyg att samla sin kompetens i nya lokaler på Fagerstagatan 21 i Lunda industriområde, Spånga. För kunderna betyder det att de får tillgång till 5 000 m2 toppmodern yrkesbutik och lager. Verksamheten i Solna och Upplands Väsby stänger och slås ihop till den nya adressen i Spånga. I Västberga finns de dock kvar som vanligt.
Läs mer

Lunna AS öppnar ny anläggning i Elverum

På bakgrunn av økende etterspørsel i markedet etablerer vi oss nå i Elverum. Vareutvalget vil bestå av kjente merkevarer innenfor kundegruppene, Industri – Entreprenør – Landbruk – Håndverk og Service næringer. Butikken vil ha en sentral beliggenhet på Grindalsmoen.
Service
Lunna AS ønsker å gjøre vårt tilbud mer tilgjengelig i denne regionen av Hedmark. Vi tilbyr lokal service med et bredt produktspekter av anerkjente merkevarer.
Kunden i fokus
Våre kjerneverdier; Enkelt, effektivt, kvalitet og service vil fortsatt være grunnleggende for vårt arbeid. Kunden i fokus har alltid vært et motto for oss, og det har ført til at stadig flere benytter seg av våre tjenester sentralt plassert i innlandet.

Nyanställd Strategisk inköpare på BIG-gruppen

Vi har nu nöjet att presentera BIG-gruppens nya Strategiska inköpare, Carola Harrysson.
Carola ersätter Marcus Wallmark som efter 13 år har valt att lämna BIG-gruppen och branschen för helt nya utmaningar Carola har mycket lång erfarenhet från arbetet som Inköpare och kommer närmast från Derome Järnvaror där hon jobbat som Produktchef under ca: 2 år. Innan dess arbetade Carola som Inköpare på IMAB i Halmstad under ca: 30 år där hon även hade ansvar för IT-drift och support.
Tillträdet kommer att ske någon gång i maj och Carola kommer att vara placerad på Göteborgskontoret.
Vi hälsar Carola varmt välkommen till BIG kontoret.

Maskin & Verktyg flyttar till nya lokaler

Uppsala Maskin & Verktyg AB har sedan 1972 haft sin verksamhet  belägen i industriområdet Boländerna i södra Uppsala (Besöksadress: Bolandsgatan 12).

Nu flyttar dom sin verksamhet till grannfastigheten (Boländerna 5:8), som sedan maj  2018 genomgått en till- och ombyggnation för att bli anpassad till Maskin & Verktygs verksamhet.

Den totala lokalytan för butik, kontor och lager kommer att bli c:a 4 200 m² och ge förutsättningar att utveckla erbjudandet till både butikskunder och kunder på andra orter i Uppland, Gästrikland och Västmanland.

Läs mer

Ledig tjänst på BIG gruppen, Strategisk inköpare

Strategisk inköpare
I denna viktiga roll kommer du genom förhandlingar och diskussioner, kunna göra företagen i BIG-gruppen i Sverige och Norge ännu mer lönsamma och konkurrenskraftiga, samt skapa goda affärsmöjligheter i nära samarbete med utvalda samarbetspartners/leverantörer.
Läs mer

Gamla Jernboden bygger nytt

Gamla Jernboden med 18 anställda storsatsar och väljer att bygga nytt på Viggenområdet i Ronneby. Samtidigt öppnar flytten för en spännande nyetablering i Sörbyområdet inom dagligvaruhandeln.
-Vi har en längre tid tittat på möjligheterna att ytterligare utveckla vår verksamhet och nu satt ner foten. I slutet av nästa år räknar vi med att flytta in i våra nya lokaler på Viggenområdet, berättar  vd och ägare Anders Nöjd.
Gamla Jernboden har funnits i sina nuvarande lokaler på Karlshamnsvägen sedan 1977 då man lämnade sina tidigare lokaler på Kungsgatan i centrala Ronneby.
Företaget är bland annat en stor leverantör av järnvaror och verktyg till konsument, industrier och företag runt om i Blekinge. Närheten till och synligheten från E 22 passar därför mycket bra.
Läs mer